Spraytan

Hoe gaat een Spraytan behandeling precies ?

Met een professioneel spraytanning apparaat wordt een  DHA- bruiningsvloeistof nauwkeurig verneveld op de huid.  Hierdoor ontstaat een fijne mist waardoor je geen druppels, strepen of vlekken krijgt. DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof en is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen, er is dus een geschikte teint voor ieder huidtype.

Je ziet direct het prachtige egale resultaat zonder vlekken of strepen waarbij de kleur afhankelijk van je huidtype- en huidverzorging, 6 tot 10 dagen houdt. De kleur vervaagt geleidelijk.

Een behandeling duurt maar zo’n 15 minuten. Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Sylvie Meis, Lieke van Lexmond, Nikkie Plessen en Estelle Gullit zijn bekende “tanning-addicts”.

Je haar en nagels worden beschermd middels een haarnetje en een speciale nagellak die na de behandeling makkelijk te verwijderen is. Ook krijg je speciale “voetjes” aan om je voetzolen te beschermen tegen de tanningvloeistof. De droge delen van je lichaam (ellebogen, knieën, knokkels) worden ingesmeerd met een barrièrecream.

Is Spraytanning geschikt voor iedereen?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende het eerste trimester van een zwangerschap.

Als je huidproblemen hebt zoals pigmentvlekken of vitiligo, is het juist de moeite waard om een spraytan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact op met je huisarts voordat je een Spraytan boekt.