Veelgestelde vragen

Word ik niet oranje van een spray tanning? Ik wil wel graag een natuurlijk effect.

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Ik ben zwanger, is spray tanning veilig voor mij?

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

In Whitetobrown spraytan-vloeistoffen zijn geen schadelijke chemische stoffen aanwezig, maar  het is raadzaam geen spray tan behandeling te ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap.

Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).

Wat kan ik doen om het effect van een spray tan zo lang mogelijk te behouden?

Douchen en/of baden:

Wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 8 uur na de behandeling mag je weer douchen met een milde douchegel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie:

Ook dien je na de sessie  intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Crème:

Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème op de gebruinde huid aan te brengen.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en het eerste trimester van een zwangerschap.

Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Kan ik na mijn spray tan in de zon?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray tan boeken?

Voor het beste resultaat, is het het beste om twee tot drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken in je jurk. (Zie bruidsarrangement bij tarieven).

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ten minste 8 uur uitstellen, vanwege het transpireren.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek?

Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Waarom word ik bruiner van een spray tan, dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Is Spray Tanning kankerverwekkend of schadelijk?

Nee, absoluut niet! De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof.

Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de amerikaanse Huidkanker Organisatie, de Amerikaanse Dermatologische Academie, de Amerikaanse Kanker Vereniging, en de Amerikaanse Medische Vereniging.